Toplotne črpalke Kronoterm so vedno dobrodošla izbira uporabnika 

Če se boste kdaj koli v bližnji prihodnosti odločili za nakup nove toplotne črpalke, se boste pri izbiri soočali z vrsto dilem. Ravno zato je še toliko pomembneje, da ste na nakup naprave dobro pripravljeni. 

V nadaljevanju vam podajamo nekaj najkoristnejših nasvetov, ki vam bodo zelo prav prišli pri izbiri nove toplotne črpalke. Že na začetku pa vam lahko zaupamo, da so toplotne črpalke Kronoterm ena od najboljših izbir na trenutnem trgu. 

Ključne prednosti

Še preden se podate v prvo prodajalno s toplotnimi črpalkami, morate vsekakor dobro vedeti, zakaj ste si takšno napravo zaželeli imeti pri sebi doma. Naj nakup izdelka za vas ne bo samo neka modna muha oziroma ponavljanje za sorodniki, prijatelji ali sosedi. 

Zavedati se morate, da vam bo toplotna črpalka omogočala izjemno učinkovit pa tudi varčen sistem ogrevanja vaših prostorov, hlajenja in ogrevanja sanitarne vode; in to z izjemno nizkimi obratovalnimi stroški. Lahko jo boste uporabili tudi za razvlaževanje in filtriranje zraka.

Z nakupom toplotne črpalke se boste otresli skrbi za dobavo goriva. Najpomembneje med vsemi prednostmi pa je zagotovo to, da je naprava cenovno dostopna za vsakogar. Za isti denar kot drugi načini ogrevanja namreč ponuja kar do štirikrat več toplote. 

Tipi toplotne črpalke 

Za katero vrsto toplotne črpalke se boste odločili, je zlasti odvisno od razpoložljivega vira toplote, od energetskih potreb stavbe in ne nazadnje še od odločitve, kolikšen procent letnih energetskih potreb stavbe naj bi pokrila toplotna črpalka. 

Za ustrezni tip toplotne črpalke za vaše potrebe, se je najbolje posvetovati s strokovnjaki. Z njimi se pogovorite tudi o moči črpalke in sami montaži. Dober ponudnik vedno upošteva še površino ogrevanega prostora, toplotne izgube doma, danosti parcele in ne nazadnje tudi finančne zmožnosti investitorja. 

Cena toplotnih črpalk 

Cena je odvisna zlasti od tega, za kateri tip naprave se boste odločili. Kakovostna črpalka tipa zrak-voda vas bo stala nekje od okoli pet tisoč evrov naprej. Pri tem se upoštevajo tudi subvencije Eko sklada. 

Med najučinkovitejše sodijo naprave tipa voda-voda. Za vzpostavitev pa potrebujejo dovolj velik vir vode. Končna cena vključuje še strošek inštalacije, torej delo in materiale. 

Pridobitev subvencije Eko sklada 

Če izpolnjujete vse nujne pogoje in če pred pričetkom del oddate popolno vlogo za izvedbo investicije, si lahko pridobite subvencijo Eko sklada. 

Več informacij o tem vam je na voljo tudi na spletu. 

Izbira proizvajalca

Na trgu boste lahko našli črpalke najrazličnejših proizvajalcev. Med najbolj kakovostne se v tem hipu, tudi po mnenju uporabnikov, uvrščajo priznane črpalke Kronoterm. 

Za več infomarcij o toplotnih črpalkah smo vam na voljo tudi v specializirani prodajalni Setring v Medvodah (Gorenjska cesta 50a).