Sesalniki Electrolux prednjačijo v marsičem, zato jih pred končno odločitvijo le uvrstite v finalni izbor. Ker je sesalnik pomemben del opreme v vašem domu, morate biti še toliko previdnejši in zahtevnejši pri izbiri novega. Eno od ključnih vprašanj pri nakupu je, na katerih vrstah površin ga boste uporabljali. Različne površine od vas zahtevajo tudi različne nastavke in dodatke za sesalnik.

Izbire na trgu je veliko, zato si vzemite dovolj časa. Specializirani prodajalci vam bodo predstavili sesalnike najboljših proizvajalcev na svetu. Sesalniki Electrolux prednjačijo v marsičem, zato jih pred končno odločitvijo le uvrstite v finalni izbor.

Vrsta površine pri sesanju 

Ker imate najverjetneje tudi vi v svojem domu ali katerem koli drugem objektu več vrst površin, se morate pri izbiri sesalnika vprašati, katera vrsta vam je za sesanje najpomembnejša.

Recimo, da imate v stanovanje večje površine parketa. To pomeni, da si boste morali priskrbeti tudi poseben nastavek, ki vam bo omogočal kakovostno sesanje parketa. Tovrstna talna obloga je namreč lahko zelo občutljiva. Na parketu se najhitreje opazijo praske in druge nezaželene posledice.

Sesalci Electrolux se ponašajo z različnimi nastavki in dodatki za najrazličnejše vrste površin.

Moč sesalnika 

Večjo mero pozornosti pri izbiri novega sesalnika namenite moči naprave. Ta je zlasti odvisna od same moči motorja. Podana je na sesalniku z enoto W. Moč sesalnika je odvisna tudi od velikosti sesalne cevi in ne nazadnje od napolnjenosti sesalne vrečke.

Če želite izbrati kar se da kakovosten sesalec z močnim motorjem, je sesalnik Electrolux zagotovo odlična izbira.

Teža in oblika sesalnika 

Sesalniki praviloma tehtajo kilogram ali dva; lahko tudi veliko več. Najtežji so vodni sesalci, saj pri sesanju vključujejo več litrov vode. Imejte v mislih, da boste morali sesalnik vedno premikati s seboj. Nekateri med vami ga boste morali prenašati po stopnicah ali na večje razdalje. V takem primeru je podatek o teži še toliko pomembnejši.

Sesalniki se po obliki v grobem delijo na ležeče in pokončne. Slednji so veliko lažji za prenašanje, so tudi manj okorni, njihova cev je krajša, posledično je večja učinkovitost sesanja. Ležeči sesalniki pa so lažji za prenašanje, čeprav imajo druge številne omejitve. Vodni sesalniki so na voljo samo v ležeči obliki.

Sesalniki Electrolux so na voljo v pokončni in ležeči obliki ter so preprosti za prenašanje.

Filtri sesalnika 

Najmodernejši filter za sesanje je HEPA filter, ki vam zagotavlja najučinkovitejše zadrževanje majhnih delcev. Sama učinkovitost tovrstnega filtra se označuje s številkami; višje številke omogočajo večjo učinkovitost.

Pri nakupu bodite pozorni še na število ter kakovost drugih vrst filtrov. Sicer pa je treba filtre menjavati na približno pol leta do 8 mesecev. Če sesalnik uporabljate pogosteje, jih boste morali menjavati bolj pogosto.

Dolžina električnega kabla pri sesalniku

Za večino sesalnikov je značilno, da so pri delovanju priklopljeni na elektriko. Dolžina kabla vas zato lahko pri čiščenju ovira. Preden kupite sesalnik, zato dobro pomislite tudi na to, koliko vtičnic imate doma in kako so razporejene po prostoru.

Nakup vrhunskih moderno zasnovanih sesalnikov 

V prodajalni Setring v Medvodah (Gorenjska cesta 50a) vam ponujajo vrhunske ter najmoderneje zasnovane sesalnike. Med njimi so tudi sesalniki Electrolux, ki so najpogostejša izbira tudi najzahtevnejših kupcev.