Sodobni pralni stroji so usmerjeni v varčevanje z energijo, posledično se vsi novejši stroji uvrščajo v višje razrede energijske učinkovitosti. A posamezni proizvajalci gredo še korak naprej. Pralni stroji Gorenje se uvrščajo v linijo aparatov energijskega razreda A+++.

Pralni stroji Gorenje so usmerjeni tudi na izjemno drobne detajle, kot so na primer: koliko in katero pralno sredstvo naj uporabnik dozira; v ta namen je v pralni stroj vgrajena tehtnica in avtomatski dozirni mehanizem za pralno sredstvo. Izjemno pomembno je tudi to, da vas pralni stroj s posebno funkcijo ves čas pranja obvešča o uporabi električne energije in vode. Vsekakor pa se najmoderneje zasnovani pralni stroj Gorenje ponaša še z drugimi številnimi prednostmi.

Tiho delovanje in satasta struktura bobna 

Pralni stroji Gorenje delujejo tiho. Sicer pa je delovanje samega stroja za pranje zlasti odvisno od tega, ali ima naprava motor na krtačke ali je brez njih. Profesionalni ali asinhroni motorji so brez krtačk in so zato pri delovanju izjemno tihi.

Moderno zasnovan pralni stroj se ponaša s satasto strukturo bobna. Boben stroja je videti kot satovje, ki je izbočeno; obkrožen je z zelo drobnimi luknjicami. Voda se zato dlje časa obdrži v bobnu, perilo je posledično odlično prepojeno. Med steno in bobnom je zaradi takšne zasnove veliko manj mehaničnega trenja. Perilo je tako nežno negovano in dlje časa obstojno.

Rahljanje perila s paro 

Pralni stroj Gorenje se ponaša z novejšimi programi. Med drugim omogočajo rahljanje perila s paro. Glede na izbrani program in vrsto perila boste poskrbeli za dovajanje pare v boben. Sistem zmanjšuje potrebo po likanju za kar do 50 %.

Pralni stroj Gorenje prav tako lahko kar sam poskrbi za doziranje pralnih sredstev. Če vam je čas še posebej dragocen in če ste občutljivi na detergente, je to več kot dobrodošlo za vas. Avtomatsko doziranje pralnih sredstev zagotavlja, da boste le poredkoma prišli v stik z detergenti. Dobra plat je še ta, da porabite kar za tretjino manj detergentov, kar za vas pomeni na dolgi rok kar nekaj prihranka denarja.

Stroj za pranje z dvema priklopoma vode 

Najmoderneje zasnovani pralni stroj se ponaša z dvema priklopoma vode. Eden je namenjen za sanitarno vodo, drugi pa, na primer, za vodo iz vodnjaka, deževnico.

Pralni stroji uveljavljenih proizvajalcev, kot je Gorenje, so zgrajeni iz kakovostnih materialov. To jim omogoča dovolj dolgo življenjsko dobo; tudi do 20 let in več. Za pralni stroj to konkretno pomeni 10 000 delovnih ur oziroma 5 000 pralnih ciklov. Za vas pa to pomeni, da boste lahko dve desetletji vsak teden po petkrat prali perilo.

Proizvajalec Gorenje za vas pri nakupu pralnega stroja poskrbi celovito; vključeni so tudi začetni nasveti, najkoristnejše informacije, servisna služba, linije sredstev za pranje in čiščenje.

Pestra ponudba Gorenjevih izdelkov 

Veliko dobre in cenovno dostopne ponudbe Gorenjevih izdelkov vam je za ogled in nakup na voljo v trgovini Setring v Medvodah (Gorenjska cesta 50a). Pri odločitvi oziroma nakupu pralnega stroja vam lahko pomaga strokovno podkovani prodajalec. Ta vam bo podal še veliko več praktičnih nasvetov za odlično rokovanje z vrhunsko napravo za pranje perila. Z njim kontakt lahko vzpostavite tudi preko telefonskega klica na 01/361 83 90 ali 051 678 002.