Potrošniške organizacije so ves čas na delu; brez prestanka testirajo tudi stroje za pomivanje. Za kupca najzanimivejši pomivalni stroji so poslani v akreditiranem laboratorij; takoj po nakupu v trgovini. Po zelo temeljitem testiranju rezultate združujejo v posebne kategorije.

Pomivalni stroj se testira na podlagi učinkovitosti, porabe, trajanja, hrupnosti, priročnosti in kakovosti izdelave. Za najučinkovitejše in najbolje ocenjene se vedno izkažejo tudi pomivalni stroji Miele.

Ocenjevanje učinkovitosti stroja za pomivanje 

Izbrani pomivalni stroj se v prvi vrsti torej ocenjuje na podlagi učinkovitosti, kar predstavlja skoraj 60 % skupne ocene.

Pri testu v stroj zložijo natančno določeno število določenih kosov posode, na primer kozarce, skodelice, krožnike iz belega porcelana ter podobno. Vzorce strokovnjaki zamažejo skladno z določenimi standardi. Določen del madežev se posuši na zraku, drugi del madežev je zapečen v pečici. Nekateri kosi so vloženi čisti in so torej namenjeni za kontrolo.

Po pomivanju se vsak kos posebej natančno pregleda ter oceni. Prešteje se tudi število kapljic, ki ostanejo na kosih po sušenju. Pomivalni stroj Miele v tej kategoriji ocenjevanja vedno močno izstopa iz povprečja.

Poraba stroja za pomivanje 

14 % skupne ocene je namenjene porabi pomivalnega stroja. Pri testiranju se izmeri absolutna poraba električne energije in vode. Rezultat je sestavljen iz izmerljivih vrednosti.

Izkaže se, da je pri ožjih strojih realna poraba na količno pomitih kosov večja, ker v stroju obenem pomivamo manj kosov posode. Pomivalni stroji Miele tudi v tej kategoriji dosegajo odlične rezultate.

Trajanje in hrupnost 

Pod kategorijo trajanja se upošteva merjenje glavnega ter varčnega programa. Kategorija zavzema približno 8 % celotne ocene.

Prav tako velik delež pri oceni zavzema kategorija hrupnosti pomivalnega stroja. Hrupnost se praviloma izmeri z merilnim instrumentom. Del ocene je precej subjektiven, ker so nekatere vrste zvoka bolj moteče kot druge. Končna ocene pa je sestavljena iz obeh vrednosti. Pomivalni stroj Miele se tudi pod to kategorijo ocenjevanja vedno izkaže za ustreznega.

Priročnost pomivalnega stroja 

Približno 8 % ocene je namenjene priročnosti stroja za pomivanje. Ocenjevalci dosledno preverijo vsa navodila in ovrednotijo posamezne faze uporabe. To so odpiranje stroja, delovanje izvlečnih nastavkov ter košar, uporabnost dozirnika za pralno sredstvo, polnjenje in praznjenje stroja, čiščenje filtra in ne nazadnje še preglednost kontrolne plošče.

Pomivalni stroji Miele so ocenjeni kot izjemno priročne naprave.

Kakovost izdelave stroja za pomivanje 

5 % skupne ocene predstavlja še kakovost izdelave pomivalnega stroja. V tej kategoriji je največ pozornosti namenjene konstrukciji, uporabljenim materialom ter natančnosti izdelave.

Ni dvoma, da tudi pod to kategorijo pomivalni stroj Miele dosega nadpovprečne vrednosti.

Z načinom ocenjevanja potrošniških organizacij smo vam želeli sporočiti, kaj je tisto, česar pri nakupu novega pomivalnega stroja ne smete spregledati. Hkrati smo vam želeli pomagati tudi pri izbiri samega proizvajalca oziroma blagovne znamke. Ta dejavnik namreč ključno vpliva na splošno kakovost naprave. Pomivalni stroji Miele so v tem hipu ena od najboljših izbir na trgu.

Veliko dobre in cenovno dostopne ponudbe izdelkov Miele vam je za ogled in nakup na voljo v trgovini Setring v Medvodah (Gorenjska cesta 50a). S strokovno podkovanimi prodajalci pred vstopom v njihove fizične prostore kontakt lahko vzpostavite tudi preko telefonskega klica na 01/3618390 ali 051/678 002.

Dodaj odgovor