Vrhunske kosilnice Iskra za prelep izgled vaše zelenice

Pri izbiri nove vrtne kosilnice se je v prvi vrsti treba zavedati, da prav vsaka ni primerna za vsako površino oziroma teren. Vse je namreč odvisno od okoliščin, ki vam najbolj narekujejo uporabo najrazličnejših vrst kosilnic. 

Največji vpliv na izbiro ima zagotovo površina zelenice, ki jo nameravate negovati. Če je površina zelenice zelo majhna, jo lahko kosite kar ročno oziroma z motorno koso. Za večino uporabnikov so najprimernejše samohodne vrtne kosilnice. Imajo namreč kakovostno zasnovana kolesa, ki jih brez težav lahko vodite po trati. 

Ne glede na to, za kakšno vrsto kosilnice se boste odločili, pri izbiri vrtne kosilnice Iskra zagotovo ne boste brcnili v temo. Uveljavljeni proizvajalec na prodajna mesta postavlja številne vrste kosilnic; tudi tiste, ki so najmoderneje zasnovane. 

Izbira kosilnice glede na zahtevnost terena 

Poleg velikosti površine je pri izbiri kosilnice za vrt ali travnik treba razmisliti še o zahtevnosti terena. Upoštevajte zlasti naklon ter vse možne ovire, ki bi vas pri košnji lahko spremljale. 

Za najzahtevnejše terene je najbolje izbrati takšno, ki jo lahko upravljate ročno. Za takšne primerne so zlasti dobrodošle motorne kose in kosilnice na nitko. Omogočajo namreč preprosto košnjo okoli dreves in drugih ovir. 

Tip motorja

Pomemben kriterij pri izbiri je tudi tip motorja, ki žene kosilnico. Če ste lastnik oziroma uporabnik manjše travnate površine in nimate ovir za uporabo električnega kabla, je električna kosilnica Iskra odlična izbira. Če kablov in hrupa ne marate preveč, je bolje, da posežete po akumulatorski kosilnici istega proizvajalca. 

Za večje in zahtevnejše travnike priporočamo kosilnice Iskra z bencinskim motorjem. 

Kosilnica s košem za travo 

Nekatere kosilnice Iskra so opremljene s košem za travo, druge s setom za mulčenje, tretje z opcijo bočnega izmeta. 

Pri izbiri morate torej vedeti, ali si želite, da vam kosilnica pokošeno travo zbira ali travo s pomočjo seta za mulčenje zmelje v drobne kose ali jo raztrosi po travnati površini. Slednje je dobro zlasti za gnojenje pokošene površine.

Če vam zbiranje trave ni pomembno, sama površina terena pa je precej zahtevna, je za vas odlična izbira močna in robustna kosilnica Iskra, ki vključuje bočni izmet. 

Strokovna pomoč pri izbiri

Veliko dobre ponudbe pri izbiri nove kosilnice vam ponujajo v specializiranem podjetju Setring v Medvodah (Gorenjska cesta 50a). Pri vstopu v fizično prodajalno podjetja vas bo pozdravila strokovno podkovana ekipa prodajalcev, ki vam bo pomagala z najboljšimi nasveti. 

Med drugim vam bo priporočala nakup kosilnice Iskra. Ne glede na to, za katero vrsto se boste odločili, vam bo ta odlično služila in to zelo dolgo časa.