Klimatske naprave Mitsubishi Electric vas ne bodo pustile na cedilu

Pri izbiri nove klimatske naprave je moč naprave eden od najpomembnejših podatkov. Premočna klima bo porabila preveč električne energije, prešibki napravi pa ne bo uspelo dovolj ohladiti prostora. Nakup klimatske naprave naj bo osredotočen tudi na uveljavljenega proizvajalca. Klimatske naprave Mitsubishi Electric so dobrodošla in učinkovita izbira za vaš dom. 

Moč klimatske naprave 

Preden se podate v specializirano fizično ali spletno prodajalno s klima napravami, določite primerno moč za svoje potrebe hlajenja in gretja. Klimatska naprava se praviloma izbira glede na velikost prostora. Za vsak kubični meter potrebujete približno 25 W dodatne moči klimatske naprave. Upoštevati je treba še, da ima prostor standardno višino, dobro izolacijo in ne nazadnje še sodobno zasteklitev. 

Pri izbiri klima naprave upoštevajte še lego samega prostora. Močnejše klime so dobrodošle za prostore z južno orientacijo ter večjimi površinami iz stekla. Močnejšo klimo boste potrebovali tudi v primeru, če jo boste nameščali v prostor, kjer so prisotni dodatni viri toplote, na primer TV sprejemnik, računalnik, štedilnik, večja skupina ljudi. Sicer pa naj vam pri izbiri moči za klimo pomaga strokovno podkovani prodajalec. Ta vam bo zagotovo med drugim predstavil kakovostne klimatske naprave Mitsubishi Electric.

Funkcije klimatske naprave 

Klimatske naprave so namenjene zlasti za hlajenje in ogrevanje, ne nazadnje pa koristijo tudi za izboljšanje kakovosti zraka v prostorih. Med drugim uravnavajo vlažnost zraka, ga filtrirajo, odstranjujejo delce prahu, alergene in poskrbijo za ionizacijo zraka. 

Najsodobneje zasnovane klimatske naprave se označujejo kot pametne naprave, saj lahko same npr. zaznavajo, kdaj se nahajate v prostoru, zaznavajo moč sončne svetlobe, usmerjajo tok zraka. 

Pred nakupom klima naprave zato vedno preverite prav vse funkcije. Izjemno pomembno je tudi to, da lahko z izbrano napravo lahko preprosto upravljate. Pozorni bodite tudi na klime, ki imajo Wi-fi vmesnike. Nakup takšne vam bo omogočilo, da boste napravo lahko nadzorovali kar preko svojega pametnega telefona. 

Klimatske naprave Mitsubishi Electric vam to omogočajo, zato jih pri nakupovanju nove naprave za svoj dom nikakor ne spreglejte. 

Varčnost klima naprave 

Razmerje med pridobljeno in vloženo energijo predstavlja izkoristek. Ta se pri hlajenju in ogrevanju s klima napravo meri s posebnim koeficientom; večji kot je, varčnejša je klimatska naprava. Oba koeficienta boste našli na energetski izkaznici naprave. 

Izkoristek klima naprave je v veliki meri odvisen tudi od notranje in zunanje temperature zraka. Klimatska naprava mora delovati močneje, če je razlika v temperaturi večja. Tudi o tem ključnem podatku se pozanimajte pri prodajalcu, ki vam bo z veseljem svetoval, katera klima naprava je najustreznejša za vaš dom oziroma objekt, v katero jo boste postavili. 

Ustrezna namestitev klimatske naprave 

Ko boste za potrebe svojega doma kupili najustreznejšo klima napravo, jo bo treba še primerno namestiti. Možne so različne izvedbe; najpogostejša je montaža naprav na eno steno s prebojem. Nekatere izvedbe so precej drage in tudi kompleksnejše. 

Najbolje je, da montažo klime opravi strokovnjak. Ta bo poskrbel, da bo klima pravilno priklopljena in da vam bo delovala najbolj optimalno. Strokovnjak naj vam pomaga tudi pri odločitvi, kam namestiti notranjo in kam zunanjo enoto. 

Izbira prodajnega mesta in proizvajalca naprave 

Vrhunske klimatske naprave so vam po dostopnih cenah na voljo tudi v specializirani prodajalni Setring v Medvodah (Gorenjska cesta 50a).

V prodajalni so vam na voljo klima naprave svetovno priznanih proizvajalcev oziroma blagovnih znamk, na primer klimatske naprave Mitsubishi Electric, ki v tem hipu zagotovo veljajo za eno od najboljših izbir na trgu.

Dodaj odgovor