Hladilniki Liebherr vam ponujajo odlične priložnosti, ki se jih splača preveriti v specializiranih prodajalnah z belo tehniko. Pri nakupu hladilnika je najpomembneje, da naprava izpolni prav vsa vaša pričakovanja ter potrebe v kuhinjskem prostoru. Ključne karakteristike pri izbiri hladilnika so prave dimenzije, način vgradnje oziroma postavitev, prostornina, ekonomičnost in ne nazadnje še funkcije.

Prostornina hladilnika 

Hladilnik boste najverjetneje postavili v kuhinjski prostor, v katerem morate zanj odmeriti ravno pravšnji del. Na ta način boste lahko izračunali, kakšno prostornino naj bi približno vseboval. Najverjetneje boste poleg hladilnega želeli imeti še zamrzovali del, zato ne pozabite računati še na to.

Na trgu so vam na voljo tudi hladilniki, ki omogočajo skoraj 400 litrov prostornine. Vse več uporabnikov se odloča za hladilnike z dvojnimi vrati, pri katerih je hladilni in zamrzovalni del striktno ločen. Zamrzovalni del se nahaja nad ali pod hladilnikom; zamrzovalniki z manjšo prostornino se praviloma nahajajo nad hladilnikom, zamrzovalniki z večjim volumnom pa pod hladilnikom.

Izjemno priljubljene naprave so tudi ameriški hladilniki, ki jih uporabniki v svoj dom namestijo, ko potrebujejo še več zamrzovalnega prostora.

Hladilniki Liebherr vam, na primer, omogočajo nakup manjše, srednje ali zelo velike naprave za hlajenje in zamrzovanje.

Energijski razred hladilnika

Na trgu lahko izbirate med različnimi energijskimi razredi hladilnikov. Dobri proizvajalci bele tehnike vam omogočajo izključno naprave za zagotavljanje energetsko najučinkovitejšega delovanja, torej naprave energijskih razredov A+, A++ in A+++ (razred A+++ je najbolj varčen).

Hladilniki Liebherr sodijo v energetsko najboljše razrede. Kot takšni se ponašajo z izjemno varčnostjo, so prijazni do okolja, ker zmanjšujejo vpliv na segrevanje ozračja. Energijski razred hladilnika je pri izbiri še toliko pomembnejši, ker naprava deluje 24 ur na dan in to vse dni v letu.

Dodatne funkcije sodobnih hladilnikov 

Hladilniki Liebherr sodijo med najmoderneje zasnovane naprave, zato vam omogočajo tudi številne dodatne funkcije. Na ta način je rokovanje z njimi preprostejše in tako je tudi uporabniška izkušnja odlična.

Sodobni hladilniki uveljavljenih proizvajalcev so zasnovani tako, da vam ponujajo povečanje prostorov med policami, lahko si prilagajate višine vratnih predelov, temperaturo v posameznih delih naprave, natančno nadzorujete vlago, zmanjšujte kondenzaciji in uravnavate kroženje zraka.

Pravilno vzdrževanje hladilnika 

Ko boste v svoj dom postavili oziroma vgradili kakovosten hladilnik, vam bo ta še bolje in dlje časa služil, če boste zanj dobro in dosledno skrbeli. Pazite tudi, da je hladilnik dovolj oddaljen od pečice, radiatorja, pomivalnega stroja in drugih virov toplote.

Ne pozabite niti na kondenzator, ki se praviloma nahaja na zadnji strani naprave. Ker je obrnjen proti steni in je našim očem skrit, se pri čiščenju nanj zelo pogosto pozabi. Čistite ga lahko kar s sesalnikom ter mokro krpo. S tem boste preprečili nalaganje prahu na zadnjo cev kondenzatorja, kar bi lahko kar močno zmanjšalo samo učinkovitost delovanja hladilnika, ne nazadnje pa bi to skrajšalo še življenjsko dobo.

Nakup hladilnika Liebherr 

Priznano slovensko podjetje Setring d.o.o. Medvode (Gorenjska cesta 50a, Medvode) vam omogoča nakup kakovostnega hladilnika Liebherr. Sicer pa imajo v podjetju za vas pripravljene še druge različne modele hladilnikov prav tako svetovno uveljavljenih proizvajalcev.