Pečice Bosch so prav v vsakem obdobju odlična izbira, s katero ne morete brcniti v temo. Pri izbiri nove pečice bodite pozorni na trende. Na trgu obstaja celo pečica, ki peče s pomočjo vidne ter infrardeče svetlobe, vroča pa je že samo v nekaj sekundah. Trendom na področju izdelovanja pečic vseskozi sledi tudi eden od najbolj uveljavljenih proizvajalcev pečic na svetu, Bosch.

Izbira pečice po vaši meri 

Pečica je sestavni del vsakega kuhinjskega prostora. Pri nakupovanju nove pečice je treba upoštevati kar nekaj dejavnikov, da si boste za svoje potrebe zagotovili pečico po meri.

Pri izbiri pečice se zlasti osredotočajte na velikost kuhinje, vrsto kuhanja, navade čiščenja in ne nazadnje še na proizvajalca. Ker so pečice Bosch ena od najbolj priljubljenih izbir uporabnikov, vam priporočamo, da tudi njim pri izbiri namenite dovolj pozornosti.

Vsaka pečica potrebuje vsaj 60 cm prostora v širino 

Nakup nove pečice od vas zahteva, da najprej natančno izmerite prostor, kamor jo nameravate umestiti. Pravilo je, da mora imeti prav vsaka pečica vsaj 60 cm prostora v širino.

Glede na višino pečice imate na izbiro več možnosti. Od 72 do 80 cm visoke pečice imajo veliko prostornine in so na trgu označene kot dvojne pečice. Enojna pečica standardne velikosti je visoka 60 cm; 45 cm visoke kompaktne pečice so dobrodošle za manjše prostore. Pečice Bosch lahko najdete v vseh različicah. Uporabniki manjših stanovanj se navdušujejo nad njihovimi simpatičnimi kompaktnimi pečicami, ki zavzamejo le minimalni del kuhinjskega prostora.

Kapaciteta pečic 

Prostornina za pečice se meri v litrih. Če imate doma večje gospodinjstvo ali pogosto gostite večje število oseb, izberite pečico s prostornino nad 70 litrov. Za štiri osebe je najbolje izbrati pečico od 40 do 70 litrov; za enega človeka zadostuje pečica od 35 do 40 litrov.

Priporočamo vam, da izberete pečico z dodatnimi rešetkami, saj si boste s tem omogočili pripravo več jedi obenem. Pečice Bosch so vam na voljo v vseh omenjenih kapacitetah.

Multifunkcijska parna pečica 

Izbira parne pečice je izjemno dobrodošla, saj bo vaše kuhanje dvignila na povsem novo raven. Zunanjost jedi bo hrustljava in rjava, sama para pa bo zadržala vlago v notranjosti. Na ta način lahko pripravite celo paleto izjemno sočnih jedi, tako mesnih, ribjih kot tudi zelenjavnih in ne nazadnje še sladic.

Priljubljena je tudi pečica z ločenim žarom, saj vam omogoča več prostora ter je odlična izbira za pripravo večjih obrokov. Pečica z ventilatorjem pa vam omogoča peko izvrstnih tortic in sladic na sploh. Toplota se v napravi popolnoma enakomerno razpredi.

Priporočamo, da si za svoje gospodinjstvo izberete kar multifunkcijsko parno pečico, ki zmore opraviti vse omenjeno. Večfunkcijska pečica Bosch je več kot odlična izbira.

Mini nasvet za še čistejši videz pečice 

Za čiščenje pečice kupite premaz proti prstnim odtisom. Tako bo vaša pečica po čiščenju videti še lepša in čistejša. 

Nakup pečice Bosch 

Kakovostne in moderno zasnovane pečice Bosch so vam po dobrih cenah na voljo tudi v prodajalni Setring v Medvodah (Gorenjska cesta 50a). Ponudbo pred vstopom v fizične prostore lahko preverite tudi na spletu.